Ruhani: ABD ve İsrail terörün esas kökleridir

  • 14 Şubat 2019
  • 1.551 kez görüntülendi.
Ruhani: ABD ve İsrail terörün esas kökleridir

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Ortadoğu bölgesinde terörün esas kökleri Amerika ve siyonizm olduğunu ve maalesef bazı petrol zengini ülkeler de teröristlere mali destek sağladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani bu sabah Tahran’dan Rusya’nın Sochi kentine gitmek üzere ayrılmadan önce İslam inkılabı muhafızlar ordusu askerlerinin Sistan Bulucistan eyaletinde düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşmeleri dolaysıyla şehit ailelerine, İslam inkılabı muhafızlar ordusu ve silahlı kuvvetlerin Başkumandanına taziyeleri sundu. Ruhani bu tür cinayetler ve korkakça eylemler büyük İran milletinin azin ve iradesini asla etkileyemeyeceğini, İran milleti seçtiği yola tüm gücüyle devam edeceğini vurguladı.

İran milleti zorba güçlere karşı asla boyun eğmeyeceğinin  altını çizen Cumhurbaşkanı Ruhani, terör örgütleri düzenledikleri saldırılar için topraklarını kullandıkları bazı komşu ülkelere de iyi komşuluk ilkelerine yönelik yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerini ve teröristlere topraklarından komşularına saldırı üssü olarak yararlanmalarına müsaade etmemelerini tavsiye etti.

Sochi’de düzenlenmesi planlanan Suriye zirvesine de değinen Cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak İran için büyük önem arzettiğini, Suriye topraklarının tümü Şam yönetiminin egemenliği altında kalması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Rusya lideri Vladimir Putin’in resmi daveti üzerine  ve İran, Rusya ve Türkiye cumhurbaşkanlarının üçlü zirvesine katılmak üzere Rusya’nın Sochi kentine gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.