Ruhani: ABD’nin İran karşıtı yaptırımlarını deleceğiz

  • 05 Kasım 2018
  • 1.349 kez görüntülendi.
Ruhani: ABD’nin İran karşıtı yaptırımlarını deleceğiz

İran Cumhurbaşkanı Ruhan, bugün Tahran’da düzenlenen Ekonomi Bakanlığı Üst Düzey Yöneticileri Toplantısı’nda bir konuşma yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhan, bugün Tahran’da düzenlenen Ekonomi Bakanlığı Üst Düzey Yöneticileri Toplantısı’nda bir konuşma yaparak gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Karşı tarafın sözüne bağlı kalması ve ona değer vermesi durumunda İran’ın müzakere ile hiçbir sorunu olmadığını belirten Ruhani, ABD’nin şu anda daha da izole olduğuna dikkati çekti.

Bugün, birkaç ülke hariç dünyadaki ülkelerin çoğusunun ABD’nin karşısında durarak İran’ın yanında yer alığını anlatan Ruhani, “BM Genel Kurulunda Tahran ve Beyaz Saray yetkililerinin yaptığı konuşmaların dünya kamuoyu tarafından nasıl karşılandığına tanık olduk.” ifadesini kullandı.

Ruhani, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha önce İran’ın petrol satışını sıfıra indireceğini öne süren Amerika Birleşik Devletleri, bugün çaresizce İran’dan petrol alımı konusunda 8 ülkeyi muaf tutmak zorunda kalıyor. Bu bizim için bir zaferdir. İran İslam Cumhuriyeti her zaman petrolünü satabilir ve satacaktır. ABD bu sekiz ülkeyi İran petrol ambargosundan muaf tutmazsa dahi petrolümüzü satacağız.”

Dünya liderlerine İran’ın iftiharla yaptırımları deleceğini ifade ettiklerini açıklayan Ruhani, 2231 sayılı BM kararı uyarınca dünyadaki tüm ülkelerin ABD’nin önünde durması gerektiğini vurguladı.

Ruhani, Yemen krizine değinerek, “Bölgenin milletlerini desteklemekten gurur duyuyoruz, fakat ABD Yemen halkına karşı savaş başlatıp çocukları katleden rejimi destekliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin ülkeyi zayıflatıp İran halkını hayal kırıklığına uğratmayı amaçladığını aktaran Ruhani, onların emellerine ulaşmayacağını belirterek, İran’ın birlik ve beraberlikle güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini kaydetti.

ABD’li yetkililere seslenen Cumhurbaşkanı Ruhani, “Biz uluslararası düzenlemelere aykırı olan gayrimeşru yaptırımlarınızı iftiharla deleceğiz.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.