Ruhani: ABD’nin nükleer anlaşmayı hiçe saymasının bedeli ABD için ağır olur

  • 25 Nisan 2018
  • 1.041 kez görüntülendi.
Ruhani: ABD’nin nükleer anlaşmayı hiçe saymasının bedeli ABD için ağır olur

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ”Eğer Amerika nükleer anlaşmadan çıkarsa ABD dünyada bunun bedelini en ağır bir şekilde ödeyecek’ dedi.

Ruhani, dün Tebriz’de İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinin kalkınma oturumunda  yaptığı açıklamada, ”savaş, iradelerin savaşıdır ve geleceğe yönelik ümitsizlik bir millet için en büyük tehlikedir” diyerek, başarılı bir dış siyasetin düşmanın giderlerini artırmak olduğunu ve ”Eğer Amerika nükleer anlaşmayı çiğnerse, Amerika için bunun bedeli çok ağır olacak, İran için en düşük bedeli olacak’ dedi.

Ruhani, Amerika’da Trump’ın iktidara gelmesinin ardından, bu ülkenin sürekli olarak nükleer anlaşmadan çıkacağını bildirdiğini ama İran’la varılan nükleer anlaşmadan çıkmanın bedelinin ağır olmasından dolayı Trump yönetiminin bu konuda kesin karar alamadığını söyledi.

İran cumhurbaşkanı bugün dünyada iki ülkenin dışında bütün ülkelerin nükleer anlaşmanın yürürlüğünün zaruretine vurgu yaptıklarını belirterek, ‘Amerika’nın bu anlaşmadan çıkması  yanlıştır’ dedi.

Ruhani, İran milletinin ilerleme ve kalkınma yolunda olduğunu belirtirken, Amerikan başkanı Trump’ın ifadesiyle sözde İran tehlikesinden dolayı bölgenin bir çok ülkesine silah satarak onları sağmal inek  gibi sağdığını hatırlattı.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump’ın bir kaç ay önce Arabistan’a yaptığı ziyarette iki ülke arasında  yüzmilyarlarca dolarlık silah satın anlaşması imzalanmış ve son olarak da Arabistan veliahtının Amerika’ya yaptığı son haftalardaki ziyaretinde Amerika Arabistan’a yine  milyarca dolar silah satmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.