Ruhani Afganlı mevkidaşına taziye mesajı gönderdi

  • 02 Haziran 2017
  • 1.012 kez görüntülendi.
Ruhani Afganlı mevkidaşına taziye mesajı gönderdi

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kabil’de mazlum halktan onlarca kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyla ilgili Afganistan cumhurbaşkanına yazdığı mesajda saldırıyı kınarken Afgan halkı ve devletine taziyelerini bildirdi.

Ruhani Afganistan cumhurbaşkanına gönderdiği taziye mesajında, teröristlerin mübarek Ramazan ayında  böyle bir saldırıyı düzenlemelerini  büyük bir cinayet olarak nitelerken, bu saldırının, bu ülkede körükörüne bu girişimleri yapanların ve destekçilerinin, hiç bir şekilde İslam dininden ve insani öğretilerden bir şey almadıklarını bildirdi.

Ruhani, sözkonusu büyük faciada, İran olarak Afganistan halkı ve devletinin yanında olduklarını bildirirken, İran’ın, terörizmin ve radikalizmin tamamen ortadan kalkıncaya kadar  kesin mücadeleye devam edeceğini bildirdi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de çarşamba günü  elçiliklerin bulunduğu bölgede düzenlenen terörist saldırıda  en az 100 kişi ölmüş ve 500 kişi de yaralanmıştı.

Terör örgütü IŞİD saldırının sorumluluğunu üstlendi. Sözkonusu saldırı son üç ayda Kabil’deki ikinci büyük saldırı sayılıyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.