Ruhani, Amerika’daki cinayetle ilgili mesaj yayınladı

  • 16 Şubat 2015
  • 832 kez görüntülendi.
Ruhani, Amerika’daki cinayetle ilgili mesaj yayınladı

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika’da 3 Müslüman öğrencinin katledilmesinin ardından bir mesaj yayınladı. Ruhani, Müslümanlar başta olmak üzere dünyada bütün insanların haklarına sahip çıkılmasını istedi.
Amerika’da 3 Müslüman gencin ölümünü kınayan Cumhurbaşkanı Ruhani, ölenlerin aileleriyle dert ortaklığında bulunarak bu cinayetin şimdiki dönemde şiddet ve radikalizm tehlikesinin yayılmakta olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Dünya’da İslam’a karşı artan saldırılardan endişe duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, gerek din kılıfı altında olsun, gerek dine saldırıyla olsun, insanlık onuru ve insanlara yönelik saldırı ve şiddetin kınandığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Ruhani, başka dinlere karşı kin ve İslamofobi tohumu ekenlerin, bilerek veya bilmeyerek, toplumda şiddet biçeceğini söyledi.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani mesajının devamında, dünya toplumunun bütün düşünürler, sanatçılar ve din adamlarının katılımıyla, şiddetle mücadele ve din karşıtı girişimlerin kökünü kazımak için adım atması zamanı geldiğini vurguladı.
Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta, Amerika’da 3 Müslüman öğrenci, kurşunla vurularak hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.