Ruhani: Amerikalılar, bölge halkı arasında ortaya çıkmaya cesaret edemiyorlar

  • 02 Ocak 2019
  • 1.207 kez görüntülendi.
Ruhani: Amerikalılar, bölge halkı arasında ortaya çıkmaya cesaret edemiyorlar

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump’ın Irak’a gizlice gerçekleştirdiği ziyaretine işaretle, Amerikalılar’ın Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen halkı arasında ortaya çıkmaya cesaret edemediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında, Amerikalıların 2003 yılından itibaren Irak ve Afganistan halkının kurtarıcıları olduklarını ileri sürdüklerine işaretle, “Eğer Amerika, Irak’ı kurtarmışsa o zaman Trump niçin bu ülkeye resmi ve aleni bir ziyaret gerçekleştirmedi?” ifadelerini kullandı.

Ruhani, Trump’ın Irak’a gece ve gizlice yaptığı ziyaret ve kısa sürede bu ülkeden ayrılmasının ABD’nin bölgedeki yenilgisinin işareti olduğunu vurguladı.

Ruhani, Beyaz Saray yetkililerinin 2019 yılında, önceki yenilgilerinden ders alıp, Filistin başta olmak üzere bölge milletlerinin iç işlerine karışmamalarını temenni etti.

İran’ın ekonomik faaliyetlerini olumlu niteleyen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “ABD yetkilileri, İran petrolü ve türevlerinin ihracatını engelleme hedeflerine asla ulaşamayacaklar” dedi.

“Geçtiğimiz 9 ayda, özel ve kamu sektörlerinin faaliyetlerinin başarılı olması sonucu cari fazlamız 750 milyon dolar oldu” diyen Cumhurbaşkanı, “Bu da ekonomik faaliyetlerimizin düşmanların baskılarına rağmen olumlu ve umut verici olduğunu göstermektedir” ifadesini kullandı.

Ruhani, düşmanların tehditlerine karşı koymak için İran’ın savunma gücünün geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.