Ruhani: Amerikalılar, İran halkını umutsuzluğa sevk etmek istiyorlar

  • 31 Ekim 2017
  • 1.191 kez görüntülendi.
Ruhani: Amerikalılar, İran halkını umutsuzluğa sevk etmek istiyorlar

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kapsamlı Ortak Eylem Planı(KOEP) ile ilgili Amerikalıların komplo peşinde olduklarını ve onların esas komplosunun İran halkını ekonomik gelecek ve ülkenin ilerlemesi konusunda şüpheye düşürmek olduğunu söyledi.

Yasama ve Yargı Erkleri Başkanları ile düzenlenen üçlü toplantı sonrası açıklamada bulunan cumhurbaşkanı Ruhani, ABD’nin esas planının İran halkında umutsuzluk yaratmak olduğunu fakat halkın sözle ve eylemle buna cevap verdiklerini söyledi.

Bölge konuları ile ilgili 3 Erk Başkanlarının konuştuklarını ifade eden Ruhani, ‘’İstikbar her zaman bölgede istikrarsızlık yaratmak için çaba sarf etmektedir, bize göre bölge konuları, bölge ülkeleri tarafından ve koordinasyon içinde çözülmeli’’ dedi.

İstikbarın bölgede istikrarsızlık yaratmak ve terörizmi yayma çabalarına değinen Ruhani, ‘’Bu sorunu adım adım aşmak üzereyiz ve bölge ülkelerinin yakın gelecekte bu sorundan kurtulmalarını temenni ediyorum ‘’ dedi.

İstikbarın bölgede coğrafi sınırları değiştirme çabasının da başarısız olduğunu ifade eden Ruhani, ‘’İstikbar daha fazla silah satmak için bölge ülkeleri arasında ihtilaflar yaratmak istiyor. Biz bölgedeki ihtilaflar için çözüm yolları bulmalıyız ve bu doğrultuda bölgedeki ölümler ve bombalamalar durdurulmalıdır’’ diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.