Ruhani: Artık Yaptırım ve Baskı Kurma Dönemi Bitti.

  • 17 Mart 2015
  • 836 kez görüntülendi.
Ruhani: Artık Yaptırım ve Baskı Kurma Dönemi Bitti.

Güney Pars doğalgaz Sahası’nın 12’inci fazının açılış töreni için Aseluye’ye giden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devletin Direniş Ekonomisi’ni uygulamaya büyük önem verdiğini ve bu konuda farklı projeleri olduğunu belirtti. Bugün açılı yapılan projenin de Direniş Ekonomisi çerçevesinde gerçekleştiğini belirten Ruhani, “Devletimiz, uygulamaları ile Direniş Ekonomisi programlarını gerçekleştirmek konusunda belirli planları olduğunu kanıtlamıştır” dedi.

Ruhani açıklamasının devamında Lozan şehrinde devam eden nükleer müzakerelere de dikkat çekerek, “Müzakerdeki karşı taraflara, yaptırımların müzakere masasına oturmamıza neden olmadığını belirtmeliyiz. İran, müzakerelerin hem İran ve hem bölge ve P5+1 ülkeleri için faydalı olacağı nedeni ile müzakerelere katıldı ve yaptırımlar müzakere masasına oturmamıza neden olmadı” dedi.

Artık yaptırım uygulama ve baskı kurma döneminin bittiğini belirten Ruhani, “Güney Pars Doğalgaz Sahası’nın 12’inci fazı, bu sahanın en büyük fazıdır ve bu projenin açılışı, İran’ın uygulanan yaptırımları aştığının göstergesidir. Petrol endüstrisinde büyük başarlara imza attık ve tüm dünyaya İran petrol endüstrisinin tamemen bağımsız bir endüstri olduğunu gösterdik. Güney Pars sahasında önemli çalışmalara imza atıldı ve çalışmaları yapılan diğer projeler de gelişecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.