Ruhani: “Bölgenin güvenliği, tüm bölge halklarının işbirliğiyle mümkün ”

  • 08 Mart 2015
  • 924 kez görüntülendi.
Ruhani: “Bölgenin güvenliği, tüm bölge halklarının işbirliğiyle mümkün ”

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün akşam Ürdün başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Nasır el Cudeh’i kabul ettiği görüşmede, İran ve Ürdün halkının geçmişten beri iyi ilişkilere sahip olduğunu ve günümüzde ise iki ülke arasındaki ilişkilerin ulusal çıkarlar doğrultusunda gelişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ruhani, Ürdün’ün 1948 yılından beri çok sayıda Filistinli’ye ev sahipliği yaptığına temas etti ve “Bölgede kalıcı bir güvenliği sağlamak, tüm bölge ülkelerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesiyle sağlanabilir. Biz Filistin halkının hakkı ve hukukuna varabilmeleri, Filistin’in geleceği ve bağımsızlığı ve Şerif Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, sözlerinin devamında bölgede devam eden terör gruplarının faaliyetlerine dikkat çekerek, “Bu teröristler kimsenin gözünün yaşına bakmaz, Ürdünlü pilotun korkunç bir şekilde katledilmesi, insanlık yüreğini derinden etkiledi ve bir kez daha terörün herkes için bir tehdit olduğunu gün yüzüne çıkardı” diye konuştu.

Ürdün Dışişleri Bakanı: “Filistin halkı Şerif Kudüs merkezli kendi devletlerini kurmalı”

Bu görüşmede Ürdün başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Nasır el Cudeh, Ürdün Kralı İkinci Abdullah’ın en samimi ve sıcak selamlarını !!!, İran halkı ve cumhurbaşkanına illetti ve sözlerinin devamında, “Biz İran İslam Cumhuriyeti’nin, Arap dünyası için iyi bir komşu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.