Ruhani, Cezayir meclis başkanıyla görüştü

  • 19 Eylül 2016
  • 835 kez görüntülendi.
Ruhani, Cezayir meclis başkanıyla görüştü

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cezayir Meclis Başkanı Abdulkadir Bin Salih ile görüşmesinde, İnkılapçı İslam ülkelerinin bölge güvenliğinin takviye edilmesi ve korunmasında önemli rolü uhdesinde bulundurduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Bağlantısızlar Hareketi liderler oturumu kulisinde gerçekleşen sözkonusu görüşmede, İran cumhurbaşkanı Ruhani, Cezayir Meclis başkanıyla yaptığı görüşmede, İran ve Cezayir gibi inkılapçı ve İslam ülkelerinin şimdiki şartlarda   güvenliğin temini ve kardeşliğin pekiştirilmesi ve uhuvvetin geri getirtilmesi  için  müslümanlar karşısında ağır sorumluluğu uhdesinde taşıdıklarını  söyledi.

Ruhani, Cezayir halkının  bağımsızlık ve direniş yapısının takdire şayan olduğunu belirterek, iki ülkenin  çeşitli alanlardaki  yeteneklerinin bölgenin sebatı için istifade edilmesi gerektiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı petrol ihracatçısı ülkeler  teşkilatı OPEC’in Cezayir’de yapılacak oturumunun başarılı geçmesini temenni ederken, ”Ümit ederim  işbirliği ve teamülle,  toplu çıkarların temini konusunda  önemli adımlar atılır’ dedi.

Bu arada sözkonusu görüşmede Cezayir Meclis başkanı da İran’la her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtirken, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki güvensizliklere temasla,  bölge sorunlarının  dış güçlerin müdahalesi olmadan bölge ülkelerinin kendi aralarında çözülmesi gerektiğini söyledi.

Cezayir Meclis Başkanı, Cezayir’de yapılacak OPEC oturumuna da işaretle, İran’ın petrol piyasasının dengelenmesinden önemli rolünün olabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.