Ruhani: Devrimcilik, ülkesinde üretilen bir malı, dünya rekabet piyasasına sunabilmektir

  • 11 Şubat 2016
  • 781 kez görüntülendi.
Ruhani: Devrimcilik, ülkesinde üretilen bir malı, dünya rekabet piyasasına sunabilmektir

Devrimin yıldönümü kutlamalarında konuşan Ruhani, devrimciliğin ülkesinde üretilen bir malı, dünya rekabet piyasasına sunabilmek olduğunu, devrim dilinin güncellenmesi gerektiğini söyledi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede, devrimin dilinin güncellenmesi gerektiğini söyledi.

İran devriminin 37. yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran’daki Azadi Meydanı’nda düzenlenen kutlama töreninde konuşan Ruhani, “Devrimin dilini güncellemeliyiz. Günümüzde devrim, katılımcılık, uzlaşma ve direniş demektir. Devrimcilik, ülkesinde üretilen bir malı, dünya rekabet piyasasına sunabilmektir” diye konuştu.

Ruhani, İran devriminin belli bir siyasi gruba değil tüm İran halkına ait olduğunu vurgulayarak, “Bazı siyasi gruplar, sadece kendilerini İran devriminin sahibi olarak görüyor ve kendileri dışındakileri devrimci olarak kabul etmiyor. Ülkedeki üç büyük siyasi hareket olan ‘itidal yanlıları’, ‘muhafazakarlar’ ve ‘reformistlerin’ tamamı devrimcidir” şeklinde konuştu.

“Gerçek muhafazakar, reformist ve gerçek itidal yanlısıyla devrimci arasında bir fark yoktur” diyen Ruhani konuşmasında yaklaşan Uzmanlar Meclisi ve İran genel seçimlerine de değinerek, “Geleceğimizi belirleyecek çok önemli bir seçimin arefesindeyiz. İki önemli seçim düzenlenecek. 26 Şubat’ta verilecek oy, ümit ve kanuna verilecektir” şeklinde konuştu.

İran’da her yıl 1 Şubat’ta başlayıp 11 Şubat’ta resmi törenle son bulan devrim kutlamaları çerçevesinde ülke genelinde törenler düzenlendi. Kutlama törenlerinde, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.