Ruhani: Direniş cephelerin zaferi, bölge gelişmesinin müjdecisidir

  • 06 Eylül 2017
  • 1.329 kez görüntülendi.
Ruhani: Direniş cephelerin zaferi, bölge gelişmesinin müjdecisidir

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı direniş cephesinin zaferlerini, terörizm kökünün kuruması ve bölge gelişmesinin müjdecisi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün kültürel inkılap yüksek konseyi oturumunda son zamanlarda Musul, Halep, Telafer, Deyrozzur ve Arsal’da direniş cephesinin kazandığı zaferlere işaretle, Irak, Suriye ve Lübnan’da yaşanan bu zaferlerin bölgede terörizm kökünün kuruması, gelişme ve işbirliğinin müjdecisi olmasını diledi.

Ruhani mübarek Gadir-i Hum bayramına da değinerek, Resul Ekrem’in -saa- Gadir olayındaki sözlerinin önemli tarihi olayların doruk noktası, islam dünyasının  iftiharı olduğunu belirtti.

Tüm müslümanların ehlibeyt imamların birinci hz. İmam Ali’nin -as- yüce şahsiyeti ve Resulullah -saa- nezdindeki konumu hakkında hemfikir olduklarını belirten cumhurbaşkanı, büyük Gadir bayramının nebevi ve alevi öğretileri izleme ortamı oluşturması gerektiğini söyledi.

Hk18 zilhicce 1438 günü, Gadir Hum bayramı olarak kutlanıyor.

Mekke ve Medine arasında bir bölge olan Gadir Hum’da hz. Muhammed -saa- son hac ziyareti ardından hz. Ali’ni -as- kendisi ardından müslümanların “velisi” olduğunu ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.