Ruhani: Gaziler, İran halkının onur ve şerefini korudu ve düşmanları İslam’ı yıpratma konusunda yeise düşürdü

  • 21 Eylül 2015
  • 916 kez görüntülendi.
Ruhani: Gaziler, İran halkının onur ve şerefini korudu ve düşmanları İslam’ı yıpratma konusunda yeise düşürdü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran İslam Cumhuriyeti Nizamı’ndaki mevcut güvenlik ve istikrarın 8 yıllık kutsal savunma döneminde gazilerin ortaya koyduğu fedakarlıkların mahsulü olduğunu kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kutsal savunma haftası arifesinde ikincisi düzenlenen ulusal yüzde 70’lik gazileri takdir etme kongresinde yaptığı konuşmada, gazileri, ” İslami İran’ın büyük halkının sabrı, direnişi ve izzetinin büyük belgesi ” olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, gazilerin fedakarlığının ecrinin yüce Allah katında çok büyük olduğunu ifade ederek, gazilerin bu halkın izzet ve namusunu koruma adına yaptığı hareketin dünyevi kriterlerle ölçülmeyecek kadar büyük olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, gazilerin İslam varlığı, İran halkının onur ve şerefini koruduğu ve düşmanları İslam’ı yıpratma konusunda yeise düşürdüğü ve kafirler ve saldırganları alçak düşürdüğü için niyetlerinin değerli olduğuna işaretle, 8 yıllık kutsal savunma yıllarında mücadele veren gazilerin dünyaya, İran halkının sabırlı, dayanıklı ve cesur bir millet olduğunu ve kendi haklarından asla vaz geçip, teslim olmayacaklarını ilan ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, gaziler, aileleri ve yakınlarının birçok acı ve güçlük çektiklerini temasla, gaziler ve ailelerinin seçtiği yolun yüzde yüz zafer yolu olduğunu belirtti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı, İran halkının gaziler ve şehit aileleriyle onur duyduğunu, İslam İnkılabı Rehberi’nin beyan ettiği gibi, gazilerin toplum arasında direniş ve fedakarlık tablosu ve İran halkının direniş, sabır ve onurunun büyük belgesi olduğunu kaydetti.

Yarın 22 Eylül, Saddam rejiminin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik başlattığı savaşın yıl dönümü ve kutsal savunma haftasının ilk günüdür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.