Ruhani: Halkın seçimlerdeki görkemli varlığı düşmanların oyunlarını bozdu

  • 07 Haziran 2017
  • 982 kez görüntülendi.
Ruhani: Halkın seçimlerdeki görkemli varlığı düşmanların oyunlarını bozdu

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın 19 mayıstaki cumhurbaşkanlığı seçimlerine coşkulu ve görkemli katılımının, toplumun birliğinin güçlendirilmesi ve İran’ın yüksek hedeflerinin gerçekleştirilmesi yönündeki çabanın bir sonucu olduğunu söyledi.

Ruhani, dün akşam meclis başkanı ve milletvekillerine verdiği iftar ziyafetinde 12. dönem cumhurbaşkanlığı seçimini ilahi rahmetin nüzulu olarak niteledi ve ”halkın görkemli ve coşkulu bir şekilde bu seçimlere katılmasının İran’ı baskı altında tutmak isteyen düşmanların oyunlarını bozduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı, Amerikan başkanının bölgeye yaptığı ziyaret ve bu ziyarette bazı ülkelerin liderlerini bir arada toplamasına ve onların asıl hedefinin İran milletine baskı yapmak olduğuna temas ederek, ”ama İran halkı seçimlerde istisna ve tarihi konum açısından öyle bir şekilde seçim sandıklarına gitti ki, kötülük yanlılarına gerekli cevabı verdi” dedi.

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, İran İslam İnkılabı rehberinin, seçimleri dirayetle ve doğru bir şekilde yönlendirdiğini ve halkın seçimlerde görkemli bir şekilde sandık başlarında kendini gösterdiğini ve bu durumun netice olarak İran için dünyada konumunun yükselmesi, güvenlik ve huzurunun artmasına neden olduğunu söyledi.

İran meclis başkanı Ali Laricani de sözkonusu iftar ziyafetinde, mübarek Ramazan ayını tebrik ederek, bu manevi ayın en güzel şekilde değerlendirilmesi temennisi dile getirdi ve ”halkın görkemli ve coşkulu bir şekilde seçimlere katılmasının memnuniyet verici olduğunu” belirterek 12. dönem hükümetinin de kurulmakta olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.