Ruhani, Homa Havayolu Firması’nın kuruluş yıldönümünde konuştu

  • 24 Şubat 2016
  • 742 kez görüntülendi.
Ruhani, Homa Havayolu Firması’nın kuruluş yıldönümünde konuştu
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran hava yollarının dünya ve bölgede büyük bir güç haline gelmesi gerektiğine vurgu yaptı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Homa Havayolu Firması’nın kuruluşunun 55. yıldönümü dolaysıyla düzenlenen merasimde yaptığı açıklamada, İran hava filosunun yolcu ve kargo taşımacılığında bölge ve dünyada büyük bir güç haline gelmesi gerektiğini belirtti.

Ruhani, İran’ın gücünün sadece petrol ve fiziki kaynaklara dayalı olmadığını hatırlatarak, İran’ın bilim, insan kaynağı ve gayrette de güç sahibi olduğunu, bütün İranlıların ülkeyi yeniden inşa etmek ve yapılandırmak ve güçlü ve onurlu bir İran kurmak için kararlı iradeye sahip olduğunu kaydetti.

Ekonomi ve bilimin canlanmasının hava filosunun takviye edilmesine bağlı olduğunu hatırlatan Ruhani, Doğu’nun bugün yeni ekonomi güç haline gelirken Batı’nın dünkü ekonomi olduğunu, şimdi hava sektörü ve güvenli ortamıyla dünyanın bugünkü ve dünkü ekonomisini birbirine bağlayan ülkenin İran olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın sadece Batı’yı Doğu’ya bağlayan en yakın yol değil, bu ikinin arasında en iyi hava koridoru olabileceğini, en iyi kültür ve siyaset intikali yapan ülke olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada bir kez daha İran halkını 26 Şubat seçimlerine yoğun biçimde katılmaya ve iyi şekilde tanıdıkları adaylara oy vermeye davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.