Ruhani: Hükümet direniş ekonomisini uygulama sürecini hızlandırmak için kararlı

  • 27 Mart 2016
  • 958 kez görüntülendi.
Ruhani: Hükümet direniş ekonomisini uygulama sürecini hızlandırmak için kararlı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hükümetin direniş ekonomisini uygulama sürecini hızlandırmak için kararlı olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bir grup devlet adamları ve yöneticilerle Nevruz dolaysıyla düzenlenen görüşmede, hükümetin İslam İnkılabı Rehberi tarafından “direniş ekonomisi; girişim ve amel” yılı olarak adlandırılan yeni Hicri Şemsi yılında, kendi programını direniş ekonomisi politikalarını uygulamak amacıyla yaptırım sonrası dönemde artan hızla sürdürmek için kararlı olduğunu belirtti.

Ruhani, yerli üretime desteğini yineleyerek, her alanda ekonominin canlanması için planlama yapılıp hazırlanması, gençler için iş fırsatı oluşturulması, dünya ile yapıcı teamül ve yeni teknolojiler ve yatırım cezbinin direniş ekonomisi politikasında üzerinde durulan konulardan olduğunu hatırlattı.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ayrıca, içten büyüyen, dışarı açılan yaklaşımlı direniş ekonomisinin güçlü ve dış tehditlerden etkilenmeyen ancak yatırım ve teknolojiden yararlanabilen bir ekonomi olduğunun altını çizdi.

Ruhani ayrıca, İslam İnkılabı Rehberi’nin yönlendirmeleri ve halk ve hükümetin birliğiyle, nükler dosyanın kapandığı ve İran halkına karşı haksız yaptırımların kalktığını bildirdi, nükleer faaliyetlerin dünyanın İran ile işbirliği simgesi haline geldiğini ve bunun İran halkı için geçtiğimiz yılda büyük bir zafer olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.