Ruhani: Hükümet tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında olacak

  • 13 Kasım 2017
  • 1.131 kez görüntülendi.
Ruhani: Hükümet tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında olacak

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, İran-Irak sınırında meydana gelen deprem sonucu zarar gören ve yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaşarak, tüm yetkilileri göreve çağırdı.

Dün gece İran’ın batısı ve özellikle de Kirmanşah eyaletinde meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’ye verdiği bir talimat gereği enkazda mahsur kalanlarla olayda yaralanan vatandaşların durumuna müdahale etmek için ülkenin tüm olanaklarını kullanarak büyük bir seferberlik başlatmasını istedi.

Parstodayın verdiği haberde; Ruhani bu talimatta şu ifadelere yer verdi: Dün gece depremin daha ilk saatlerinde özellikle bölgenin komşu eyaletlerindeki tüm olanakların enkaz altında kalan vatandaşlarla olay sonucu mağdur durumuna düşenlere yardım etmek için kullanılması yönünde İçişleri Bakanlığına verilen talimatın devamında maalesef birçok vatandaşımızın yaşamını yitirmesi veya yaralanmasına neden olan bu acı olayın öneminden dolayı sizden bölgedeki kurtarma ve yardım operasyonlarına destek verip daha koordineli bir şekilde yönetmeniz için kamu, askeri ve sivil organların sahip olduğu tüm olanaklar ile kapasiteleri kullanmanızı istiyorum.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin talimatı üzerine, Sağlık ve İçişleri bakanları ve Kızılay Cemiyeti Başkanı, Cumhurbaşkanlığı İdaresinden bir ekiple birlikte, Kermanşah’ın depremzede bölgelerine gittiler.

Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri de direniş ekonomisi toplantısında yaptığı açıklamada, yarın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Kermanşah’a gideceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.