Ruhani ile Putin bir araya geldi

  • 09 Ağustos 2016
  • 891 kez görüntülendi.
Ruhani ile Putin bir araya geldi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün Pazartesi günü akşam saatlerinde görüştüğü belirtildi.

İran ve Rusya ilişkilerinin çok iyi bir düzeyde olduğunu hatırlatan Ruhani bu görüşmede, geçen aylarda da ikili ilişkilerde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

İran-Rusya-Azerbaycan Üçlü Zirvesi’nin büyük önem taşıdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bu üçlü zirvenin amacı bölgesel ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgede güven ve istikrarın en iyi şekilde sağlanmasına zemin hazırlamaktır” ifadesini kullandı.

Ruhahi, Suriye krizine de işaret ederek, “Terör örgütlerine adlarını değiştirdikleri için faaliyet izni verilmemelidir. Terörizmle mücadelede İran ve Rusya arasında iyi bir işbirliği vardır. Suriye’de güven ve istikrarın tamamen sağlanmasına kadar biz bu doğrultuda bir yol izleyeceğiz” diye konuştu.

Enerji, sanayi ve taşımacılık gibi farklı alanlar olmak üzere iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin artırılması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Ruhani, geçen aylarda olduğu gibi gelecekte de bu bağlamada gereken adımların atılacağını kaydetti.

Rusya Devletı Başkanı da görüşmede, içinde buluduğumuz yılın içerisinde ortak ekonomik komisyonlarının kurulacağını ve ikili ilişkilerin ekonomik alanda geliştirilmesinin ön plana alıncağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.