Ruhani: İmam Ali Hamaney, tavsiyeleriyle müzakerelere ışık tuttu

  • 04 Nisan 2015
  • 915 kez görüntülendi.
Ruhani: İmam Ali Hamaney, tavsiyeleriyle müzakerelere ışık tuttu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hicri şemsi 1394 yılını “hükümet, millet; gönül ve söz birliği” yılı olarak adlandırılışının İmam Hamaney’in hükümet ve millet için verdiği en iyi bayram hediyesi olarak niteledi.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bakanlar, bakan yardımcıları ve yürütme organları yöneticilerinden bir grubu kabul ettiği görüşmede, hükümet ve milletin gönül ve söz birliğinin ilk bereketinin nükleer alanda elde edildiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Ruhani, Lozan’daki müzakerelere temasla, bu meselenin önemi hasebiyle yürütme, yargı ve diğer alanlardaki yetkililerin her daim görüşlerinin alındığını ve halkın aralıksız olarak esirgemeden verdiği destek ve İslam İnkılabı Rehberi’nin tuttuğu ışık sayesinde, nükleer müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Ruhani, nükleer görüşmelerin bu aşamasında elde edilen başarıların, sorunların tamamen çözümleneceğine dair ümitleri arttırdığını ve nükleer müzakerecilere verilen destekle, nihai anlaşmanın hazırlanacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.