Ruhani: İran halkı, dış tehdit ve komplolardan korkmuyor

  • 27 Ağustos 2017
  • 1.067 kez görüntülendi.
Ruhani: İran halkı, dış tehdit ve komplolardan korkmuyor

İslami İran Cumhurbaşkanı, İran halkının dış tehditler ve komplolardan bir korkusunun olmadığını, çünkü yabancılardan korkmamayı rahmetli İmam Humeyni’den öğrendiğini söyledi.

Bugün rahmetli İmam Humeyni’nin türbesi ziyareti sonrası basın mensuplarına konuşan Cumhur başkanı Hasan Ruhani, rahmetli İmam Humeyni’nin 8 yıllık müdafaa savaşı sırasında tüm güçlerin saldırganı desteklediği bir ortamda irade sahibi bir halkın nasıl muhtelif komplolar karşısında direnebileceğini öğrettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkenin geleceğinin belirlemesinde halkın büyük öneme sahip olduğunu hatırlatarak, “İmam Humeyni (r.a) Allah ve dine inancının yanında halka da inanmamızı öğretti ve Allah’ın kurallarının uygulanmasının ancak halkın inancı, varlığı ve fedakarlığı vasıtasıyla gerçekleşebileceğini anlattı. Bunun yanı sıra düzenin güçlenerek devam ettirilmesi yönünde oy kullanmanın önemini halka açıkladı” ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ruhani, sözlerine şöyle devam etti: Anayasamız, halkın oy kullanması, özgürce bir meclis ile güçlü bir hükümetin kurulması ve Yargı Erk’in bağımsızlığı İmam Hümeyni’den kalan değerli hediyelerdir. Dolayısıyla şu anda halkımızın sorunlarını ortadan kaldırabilmek için bir önceki dönemden daha kararlıyız. İnkılap Rehberi ile halkımızın destekleri sayesinde yaşadığımız bu sorunları başarılı bir şekilde atlatacağız.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün İmam Humeyni’nin (r.a) Kutsal Türbesi’nde bulunarak, İran İslam Cumhuriyeti kurucusunun ilkeleri ile misak yeniledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.