Ruhani: İran Halkı, Tehdit ve Baskılara Boyun Eğmeyecek!

  • 09 Nisan 2015
  • 786 kez görüntülendi.
Ruhani: İran Halkı, Tehdit ve Baskılara Boyun Eğmeyecek!

İran Ajansının haberine göre, şehit aileleri ile yaptığı devamlı görüşmeler doğrultusunda dün akşan Şehit Ali Muhammedi’nin ailesini ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Düşmanlarımız, nükleer bilim adamlarını şehit ederek, İran halkının bilime olan istekleri ve direnişlerini kırabileceklerini düşünüyorlardı. Bu düşünce, düşmanlarımız büyük bir hatasıdır. Düşmanlar hala bile İran halkının böylesi baskılar, tehditler ve bilim adamlarını şehit etmeleri ile geri adım atacaklarını düşünüyorlar ki Allah’a hamd olsun İran halkının direnişlerini hala devam etmektedir” dedi.

İran düşmanlarının aslında bilim ve insaniyet düşmanları olduklarını da belirten Ruhani, Şehit Ali Muhammedi’nin evinin önünde öldürülmesine dikkat çekerek, “Şüphesiz kendisinin evinizin önünde ehit düşmesi, ailesi için de çok acı ve zor olmuştur. Böylesi bir olay, İran halkının terörist düşmanlarıın insanlık dışı karakterlerini göstermektedir” dedi.

Ruhani açıklamasının devamında ise İran ve P5+1 ülekeleri arasında devam eden nükleer müzakerelere dikkat çekerek, “Önümüzdeki bu yolun, halkımızın desteği ile sonuca varmasını diliyoruz. İran halkı, daha fazla bilimsel gelişim ve özellikle nükleer bilim konusunda kararlılardır. Ülkemizin nükleer şehitleri, onlara saygı göstermemiz gereken bir konudalardır ve insşallah gençlerimiz de bu şehitlerimizin yolunda ilerleyecek ve onların yerini dolduracaklardır” dedi.

Ruhani bu ziyaretin devamında ise Şehit Ali Muhammedi’nin 19 günlük torununun kulağına ezan okudu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.