Ruhani: İran milleti ABD karşısında durmaya devam edecek

  • 05 Aralık 2018
  • 1.311 kez görüntülendi.
Ruhani: İran milleti ABD karşısında durmaya devam edecek

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran milletinin zorluklara rağmen, en zor şartlarda bile izzetini satmayacağını ve ABD’ye karşı direnmesini sürdüreceğini söyledi.

Semnan ilinde açıklamada bulunan Ruhani, ülkenin yönetimi için herkesin el ele vermesi gerektiğini belirterek, İran düşmanlarının geçmiş yıllarda elde edilen başarılardan kızgın olduklarından dolayı bunları bozmak istediklerini söyledi.

Bazı sorunlar yaşandığını ifade eden Ruhani, Amerika ve Siyonist rejimin İran ile mücadele ettiğini ve bazı bölge ülkelerinin de İran aleyhine komplolar yaptığını söyledi.

Sermaye birikiminin yatırımlar için yeterli olmadığını ifade eden Ruhani, hükümetin tek başına sorunları çözemediğin tüm bankaların bu hususta hükümete yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Ruhani, BM Genel Kurul esnasında Amerika ile iyi irtibatları olan bazı ülke liderlerinin kendisi ile görüştüğünü ifade ederek görüşmelerde Amerika’nın İran’a baskı uygulamak için onlardan yardım istediklerini belirterek, fakat bu ülkelere Amerika’nın güvenilmez olduğunu ve İran milletinin en zor şartlarda bile bağımsızlığını aktardığını söyledi.

Ruhani, ABD başkanı Trump’ın uluslararası arenada İran’la ilgili siyasetlerinde yenilgi aldığını ve yalnız kaldığını belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.