Ruhani: İran milleti bağımsızlığını satmaz

  • 05 Aralık 2018
  • 1.191 kez görüntülendi.
Ruhani: İran milleti bağımsızlığını satmaz

Cumhurbaşkanı Ruhani Amerika devletinin İran İslam Cumhuriyeti’ne dayattığı tek yanlı yaptırımların Washington’un İran milleti ile düşmanlığını yansıttığını, fakat İran milleti zorlukların yüzünden bağımsızlığını satmayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani Salı günü gitti Semnan eyaletinin merkezinde düzenlenen bir oturumda yaptığı konuşmada, bugün İran milletinin düşmanlarının geri adım attıkları yönünde bazı işaretler belirlediğini, Amerikalı yetkililer iktisadi baskı ile İran milletini dize getirebileceklerini zannettiklerini, fakat bugün bu düşünceleri boş ve batıl bir kuruntudan ibaret olduğunu anladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran milleti akılcı ve dirayetli ve fedakarca bir şekilde düşmanların tüm komplolarına karşı direndiğini, İran milletinin düşmanları kesinlikle bu millete karşı izledikleri yoldan geri adam atacaklarını ve nihai zafer İran milletinin olacağını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından tek yanlı olarak çekildiğini ve nükleer yaptırımları 90 ve 180 günlük sürelerin sonunda yeniden İran’a dayatacaklarını açıkladı.

Amerika birinci tur yaptırımları 7 Ağustos’ta ve ikinci tur yaptırımlarını da 5 Kasım 2018’de uygulamaya başladı.

ABD Başkanı Trump’ın bu kararı ve haksız uygulamaları İran ve uluslararası camianın sert tepkileri ile karşılaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.