Ruhani: İran, sınırlarında teröristlerin varlığına müsaade etmez

  • 07 Ekim 2020
  • 969 kez görüntülendi.
Ruhani: İran, sınırlarında teröristlerin varlığına müsaade etmez

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, teröristlere İran sınırlarına yakın bölgelerde varlığına müsaade etmeyeceğini belirterek, bu konu asla kabul edilemez olduğunu ve komşu ülkelerin yetkililerine de bildirildiğini belirtti.

Çarşamba günü bakanlar kurulu oturumunda Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan’ın üst düzey yetkilileri ile görüşmelerine işaret eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, görüşmelerde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptığını, ancak İran İslam Cumhuriyeti hiç bir sorun çatışma ve savaşla çözümlenemeyeceğine ve başka yolları aramak gerektiğine inandığını, Tahran bu alanda yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti.

Ruhani, İran bazılarına bazı bahanelerle Suriye’de uzun yıllardan beri mücadele ettiği teröristleri İran sınırlarına getirmelerine asla müsaade etmeyeceğini vurguladı.

Ruhani ayrıca Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasındaki çatışmaların bölgesel bir savaşa dönüşmesi konusunda uyarıda bulunarak şöyle dedi:

Bazıları bu çatışmaları şiddetlendirme peşinde, ancak bunun hiç bir ülkenin yararına olmadığını ve bu savaş siyasi yollardan son bulması gerektiğini bilmeleri gerekir.

Ruhani İran açısından işgal ve savaş asla kabul edilemez olduğunu belirterek, bölgeye istikrarın yeniden geri dönmesini umduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani Salı günü Azeri mevkidaşı İlham Aliyev’le telefon görüşmesinde de başka ülkelerin Karabağ münakaşasına muhtemel müdahaleleri ve bu çatışmayı bölgesel bir savaşa çevirmelerinden duyulan kaygını dile getirerek, İran’ın Kuzey sınırlarında güvenlik, huzur ve istikrar Tahran yönetimi için önemli olduğunu, Karabağ münakaşası bu sınırların güvensiz hale gelmesi ve bazı terör örgütlerinin bölgeye nüfuz etmelerine sebep olmaması gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.