Ruhani: İran’ı yıkmak isteyenler zilletle devrildiler

  • 21 Ocak 2021
  • 1.587 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ı yıkmak isteyenler zilletle devrildiler

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 2020 yılında dünyanın üçüncü süper projesi seçilen Fars Körfezi Bidboland doğalgaz rafineriinin hizmete girdiği törende yaptığı konuşmada, İran’ı yıkmak istediklerini iddia eden zorbalar şimdi kendileri zillet içinde devrildiklerini belirtti.

Batı Asya’nın en büyük doğalgaz refinerii Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katıldığı törende İran’ın Huzistan eyaletinde hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani projenin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen ve video konferans yöntemi ile katıldığı törende yaptığı konuşmada şöyle dedi:

İran milletine karşı komplo düzenleyen ve plan yapanların şom ömürlerinin son günlerinde ne kadar demokrasi karşıtı oldukları tüm dünyaca ve tüm milletler ve ABD milleti tarafından açıkça anlaşıldı.

İran İslam Cumhuriyeti enerji kaynakları bakımından bölgede ve dünyada özel konumu bulunduğunu belirten Ruhani, İran 32 trilyon metreküp doğalgaz kaynakları ile dünyanın en büyük doğalgaz rezervlerine sahip olduğunu belirtti.

İran’ın petrol ve doğalgaz kaynaklarının önemine işaret eden Ruhani, dünya İran’ın petrol ve doğalgaz kaynaklarına muhtaç olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.