Ruhani: İran’ın askeri gücü, düşmanı caydırıcılık üzerine kuruludur

  • 05 Mart 2015
  • 870 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ın askeri gücü, düşmanı caydırıcılık üzerine kuruludur

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Nur Kervanı İcra Kurulu üyeleriyle görüşmesinde, terör rejimi İsrail rejiminin İran aleyhindeki tehditlerine değinerek, İran İslam Cumhuriyeti silahlı bilirliklerinin gücü ve yeteneklerinin düşmanların İran aleyhindeki her türlü şeytani saldırı ve düşüncelerini önleyecek şekilde caydırıcı olması gerektiğinin altını önemle çizdi.
Ruhani, Siyonist İsrail’de yaklaşan genel seçimler eşiğinde terör rejimi İsrail başbakanı Netanyanu’nun Amerikan Kongresi’nde yaptığı konuşmaya da işaret ederek, bütün İslam ülkeleri halklarının ırkçı İsrail rejiminin Filistinliler aleyhindeki cinayetlerine karşı nefret beslediğini belirterek böyle bir rejimin İran aleyhinde tehditlerinin ancak propaganda amaçlı olduğunu söyledi.
Ruhani, düşmanların İran’ın caydırıcı gücünden korkmaları gerektiğini belirterek, İran’ın bu gücünün önce İranlı gençlerin sahip oldukları imana dayandığını sonra da bunun tamamlayıcısı olan silah ve askeri teçhizatla donatılması olduğunu söyledi.
Nur Kervanı’nı bütün İran halkına ait bir hareket olarak niteleyen Ruhani, İran halkı arasında fedakarlık, şehadet ve cihat kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini hatırlatarak; İran milletinin mukaddes savunma dönemindeki zaferinin gerçekte, imanlı, münevver, pak ve fedakar genç insanların zaferi olduğunu söyledi.
İslami İran cumhurbaşkanı, 8 yıllık zorunlu savaş döneminde, insan gücü, ideal ve kültürün her türlü silah ve askeri teçhizata galip geldiğini belirterek; insan gücünün faktörünün altını önemle çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.