Ruhani: İran’ın Petrol Fiyatlarının Düşüşüne Tepkisi Kesindir!

  • 10 Aralık 2014
  • 755 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ın Petrol Fiyatlarının Düşüşüne Tepkisi Kesindir!
İran’ın gelecek yılki bütçesinde petrolun en az rolü oynayacağını belirten İran Cumhurbaşkanı, İran halkının petrol fiyatlarının düşürülmesi komplosu karşısındaki tepksinin kesin olduğunu belirtti.
 

Habere göre bakanlar kurulunda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, petrol fiyatlarının düşmesi hakkındaki görüşlerini açıkladı. Ruhani yaptığı açıklamada, “Petrol fiyatlarının düşürülmesi komplosu, sadece ekonomik bir çalışma değildir ve bazı ülkelerin politik çalışmaları ve tasarladıkları komplo düşüncesi ile gerçekleşmiştir. Petrol fiyatlarının düşürülmesi, bölge halkı ve müslümanlara karşı tasarlanan bir komplodur ve sadece bazı kesimler bu olaydan kazanç sağlayacaklardır” dedi.

Ruhani sözlerinin devamında “Bölge halkı, İslam dünyasına karşı yapılan bu ihaneti unutmayacaktır ve bu komploya tepki göstereceklerdir. Bu olayın perde arkasındaki ülkeler, İslam dünyasında kendilerine karşı olan nefreti arttırdıklarını bilmelilerdir. İran halkı da devletimizin bu fiyatlar ile de ülkeyi gayet iyi bir şekilde yönetebileceğinden emin olsun. Gelecek yıl bütçesinde petrolün rolü en az seviyeye inecektir. Petrol fiyatlarının düşüşü, petrole olan ekonomik bağlılığımızı azaltmamız için bize fırsat sunuyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.