Ruhani: İran’ın teknoloji alanındaki insanları gerçekte günün teknolojisinin cihatçılarıdır

  • 29 Nisan 2017
  • 1.063 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ın teknoloji alanındaki insanları gerçekte günün teknolojisinin cihatçılarıdır

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın teknoloji alanındaki insanlarının gerçekte günün teknolojisinin cihatçıları olduğunu zira onların bilim alanında İran’ın gelişmesine vesile olduklarını söyledi.

Ruhani, dün İran’ın İsfahan kentinde düzenlenen 13. Şeyh  Behai milli teknoloji festivaline gönderdiği mesajda, İran hükümetinin bütün alanlarda başta gençlerin çalışma alanına kazandırılması için bu yolda bütün şirketlerin hamisi olduğunu ve  onların başarıları için hükümetin bütün imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

İran hükümetinin çalışma ve istihdamla ilgili belirlenen programların  hayata geçmesi için bütün çabaların sürdüğünü belirten İran cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın yeni bir döneme başladığını söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, İran halkının bağımsızlığına kavuşması ve dışa bağımlı olmaktan kurtulmasına işaretle; ” bölgenin çoğu ülkelerinin terörizm ve radikalizmden dolayı  güvensizlik içinde oldukları bir ortamda İran milletinin örnek gösterilecek şekilde güven ve huzurlu bir ortamda olduğunu ve bu doğrultuda iktisadi  alanda kalıcı kalkınmasını yeni adımlarla  sürdürdüğünü söyledi.

İran cumhurbaşkanı,  ayrıca İran gençlerinin ülkenin yeni fırsatlarında servet arttırımı içinde  bir hareket başlattıklarını belirterek, bu gelişmenin ülkenin parlak geleceği için güzel bir girişim olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.