Ruhani: İran’ın yeni döviz siyaseti, Amerika’ya atılan bir tokattı

  • 21 Nisan 2018
  • 1.130 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ın yeni döviz siyaseti, Amerika’ya atılan bir tokattı

İran İslam cumhuriyeti cumhurbaşkanı Ruhani, Tahran’ın Amerika’lıların Bercam nükleer anlaşması konusunda her türlü kararına karşı hiçbir sorunu olmayacağına dikkat çektiği açıklamasında, İran’ın yeni döviz siyasetini Amerika’ya atılan bir tokat şeklinde yorumladı.

Bugün sabah saatlerinde hükümet yöneticilerinin “İstişare Toplantısı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani açıklamasında, “Döviz kurunun alışverişinde ortaya çıkan kriz, ülke içiyle dışında kendi çıkarları peşinde olan bazı şahıslar tarafından oluşturuldu. Halihazırda bu alanda tanık olduğumuz koşulların en iyi olduğunu söylemek istemiyorum ancak şimdilik ortaya koyduğumuz kontrol uygulamaları doğru bir karar” şeklinde konuştu.

ABD’nin döviz krizindeki rolünü de eleştiren Ruhani şu açıklamalarda bulundu: Döviz alanında yaptıklarımız aslında ABD’ye attığımız bir tokattı. Zira onlar 12 Mayıs’ta böyle bir sorunu oluşturmak istiyorlardı. İşte o tarihte nükleer anlaşmadan çıktıkları takdirde İran’daki piyasanın mahvolmasını bekliyorlardı. Uyguladığımız politikalarla anlaşma devam etse veya etmese fark etmeksizin onların tüm komploları püskürtüldü. Amerika halkı bile Trump gibi bir beladan dolayı büyük sorunlarla karşı karşıya ;hepsi ABD’nin gelecekteki  eğilimlerini öğrenmek için Başkan’ın hangi tweetleri atacağını bekliyor.

Nükleer anlaşmaya da değinen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Bu konuyla ilgili aylar önce gerekenleri yaptık. Milletimizin yaşamı, ticareti ve ulaşımı hiçbir sorunla karşılaşmayacak” yorumunu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.