Ruhani, İranlı Hıristiyanlar ile Bir Araya Geldi

  • 01 Ocak 2015
  • 1.509 kez görüntülendi.
Ruhani, İranlı Hıristiyanlar ile Bir Araya Geldi

İran Cumhurbaşkanı, Hıristiyanların yeni yılı çerçevesinde, İran’daki yaşlı Hristiyanların yaşamlarına devam ettikleri Hz.Meryem Huzurevi’ni ziyaret etti.
Habere göre, 2015’in ilk gününde genellikle yaşlı hristiyanların kaldıkları Hz.Meryem Huzurevi’ni ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, öncelikle tüm insanlar ve özelikle yaşlılara hizmet veren tüm çalışanlara minnettar olduğunu belirterek, tüm İran halkının tek bir yaratıcıya, Kıyamet gününe inandıkları ve İran’daki tüm inançlar ve kesimlere hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti.

Ruhani bu ziyaret hakkında yaptığı açıklamada, “Bu yıl Nevruz bayramında ülkemizdeki yaşlı insanlar ile bir araya geldiğim gibi, 2015 yılının ilk gününde de ülkemizin yaşlı Hıristiyanları ile görüşmek istedim. Yaşlılara saygı, hiçbir coğrafya ve din tanımaz. İnsani konularda, hepimiz ortak olmalıyız. İran halkı olarak, yardımlaşma konularında birbirimizin yanında olmalıyız. Bazı kesimler, Hristiyanların yeni yıl kutlamalarının sadece batılı ülkelere özgü olduğunu ve dini değer taşımadığı algısındalar ama bu tamamen yanlış bir algıdır. Dünyadaki tüm büyük takvimler, dini olaylar üzerinden kabul edilmiştir” dedi.

Ruhani’nin gerçekleştirdiği bu ziyaretin devamında ise Hristiyanların günlük dua törenleri ve Hz.İsa’nın doğum yıldönümü konusundaki ilahi okuma törenleri düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.