Ruhani: İslam dünyası birlik içinde olmalı

  • 29 Aralık 2015
  • 780 kez görüntülendi.
Ruhani: İslam dünyası birlik içinde olmalı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İslam dünyasındaki sorunların çözülmesi için Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei huzurunda İslami Vahdet Konferansı’na katılan yerli ve yabancı konuklara hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ruhani, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ve İmam Sadık’ın (a.s) doğum günüde olmak münasebetiyle tebriklerini ileterek, “Hz. Muhammed (s) bütün dünya halkına birlik, beraberlik ve kardeşlik dersini verdi” dedi.

Ruhani, yaşadığımız çağda her zamankinden daha çok İslam dünyasının Peygamber Efendimiz’e(s) itaat etmeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Halkın vahdeti ve İnkılap Rehberi’nin hidayetleri sayesinde dünya güçleri karşısında zafere ulaştık ve bu zafer de devam edecektir” açıklamasında bulundu.

30 Aralık 2009 (9 Dey 1388) tarihine de işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, bu günü kanun ve Velayeti Fakih’i savunma günü olarak nitelendirdi.

Ruhani, “Müslümanları birbirine düşürmek için düşmanların sarfettiği çabalara değinerek, “Eğer büyük İslam ülkeleri birlik içinde olsaydı İslam dünyasındaki birçok sorun çözüme kavuşacaktı” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.