Ruhani: İslamabad ile tüm alanlarda ilişkileri geliştirmekten yanayız

  • 20 Eylül 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
Ruhani: İslamabad ile tüm alanlarda ilişkileri geliştirmekten yanayız

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran’ın İslamabad ile dostane ilişkilerine önem verdiğini ve tüm alanlarda ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi.

BM Genel Kurul Çalışmaları için New York’ta bulunan Ruhani, Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi ile görüştü.

İki ülke ilişkilerinde son yıllardaki gelişmenin sevindirici olduğunu ifade eden Ruhani, iki milletin de isteğinin kalıcı ve güçlü ilişkiler olduğunu söyledi.

İki ülkenin ortak işbirliği için büyük kapasiteleri olduğunu ifade eden Ruhani, ‘’Biz Pakistan’ın enerjisini temin etmeye ve Pakistan’ın bu alanda yatırım yapmasına hazırız’’ dedi.

Ekonomik ilişkilerin gelişmesi için bankacılık alanındaki işbirliğinin artması gerektiğini ifade eden Ruhani, ‘’İran ve Pakistan bankaları karşılıklı şubeler açmaları için teşvik edilmeliler’’ dedi.

İran’dan Pakistan’a doğalgaz boru hattına işaret eden Ruhani, ‘’Biz bu alanda üzerimize düşeni yaptık ve boru hatları Pakistan sınırına kadar gelmiştir. Umarım iki tarafın da taahhütleri uygulanır zira bu iki ülkenin de yararına olacaktır’’ dedi.

Sınır bölgelerinin gelişmesinin ön şartının güvenli sınırlar olduğunu ifade eden Ruhani, ‘’Pakistan topraklarından teröristlerin bizim topraklarımıza saldırması ilişkilerin yararına değildir. Bizim Pakistan’dan beklentimiz terörist guruplara engel olmaktır’’ dedi.

Pakistan ve Afganistan arasındaki iyi ilişkilerin de İran için önemli olduğunu ifade eden Ruhani, ‘’Bölge güvenliğinin güçlendirmesinin en önemli yolu Pakistan, Afganistan ve İran’ın yan yana olmasıdır ve biz Pakistan ile Afganistan’da daha fazla güvenlik için işbirliğine hazırız’’ dedi.

Abbasi de İran’ın ülkesi için önemine işaretle iki ülke ilişkilerinin tüm alanlarda gelişmesini isterken iki ülke sınırlarının güvenliğine temasla, Pakistan’ın sınırlarda teröristlere karşı mücadele için askerleri takviye ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.