Ruhani: Kalıcı bir kalkınmayı yakalama yolu eğitim ve öğretimin takviye edilmesidir

  • 04 Mayıs 2016
  • 792 kez görüntülendi.
Ruhani: Kalıcı bir kalkınmayı yakalama yolu eğitim ve öğretimin takviye edilmesidir

İslami İran cumhurbaşkanı kalıcı ve dengeli bir kalkınmanın ancak eğitim ve öğretime gerekli yatırımın yapılması ve takviyesiyle mümkün olabileceğini bildirdi.

Bugün (Çarşamba) ülke genelinden kalabalık bir öğretmen grubunu kabulünde konuşan İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin, öğretmenler günü dolayısıyla tebriklerini bildirerek, tüm gücün İran kalkınmasına harcanması ve bu kalkınmanın da kesinlikle eğitim ve öğretimden başlanması gerektiğini söyledi.

11. Hükümetin tüm mali sıkıntılara rağmen eğitim ve öğretim bütçesini iki katına çıkardığını, zira kalkınmanın İran ve ülkenin geleceğine aşık elit öğretmenler yoluyla mümkün olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, Şehid Ayetullah Murtaza Mutahhari’nin anısını saygıyla anarak, Şehid Allame Mutahhari’nin gerçek manada bir fakih, yiğit, özgür, düşünür, kendi zamanının meselelerine vakıf ve İran için büyük bir sermaye olduğunu, bugün de eserlerinin ülke için büyük bir sermaye sayıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani konuşmasının devamında ise ülkede umudun takviyesinin önemini açıklayarak, ülkenin geleceği açısından umuttan daha üstün bir şey olmadığını ve genç neslin umuduna bir halel gelmesi durumunda kalkınmanın da tahakkuk bulamayacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.