Ruhani: Müslümanların En Büyük İsteği Kudüs’ün Özgürlüğüdür

  • 09 Haziran 2018
  • 1.351 kez görüntülendi.
Ruhani: Müslümanların En Büyük İsteği Kudüs’ün Özgürlüğüdür

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Kudüs’ün özgürlüğü ve tüm Filistin topraklarının kurtuluşu herkesin büyük isteği olduğu için asla unutulmayacaktır” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Çin’e hareket öncesi Tahran’daki Mehrabad Havalimanı’nda basın mensuplarına konuştu.

Dünya Kudüs Günü’ne işaret eden Ruhani, “Tüm halkın yürüyüşlere katılması ve atılan sloganlar İran milletinin yanı sıra tüm Müslümanların Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu gösteriyor. Kudüs’ün özgürlüğü ve tüm Filistin topraklarının kurtuluşu herkesin özlemi olduğu için asla unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ruhani, İsrail’in hiçbir zaman güvenli bir noktada olduğunu hissetmeyeceğini belirterek, şunları konuştu: İsrail, her zaman başkalarının topraklarını gasp ettiğini ve her daim zalim konumunda olduğunu bilmeli. Büyük bir ulus olan Filistinliler ata topraklarından vazgeçmeyecektir. Kudüs’ün özgürlüğü ve tüm Filistin topraklarının kurtuluşu herkesin büyük isteği olduğu için asla unutulmayacaktır.

Çin Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak bu ülkede  düzenlenecek olan 18. Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılacağını açıklayan Ruhani, “Bu organizasyonun temeli, bölgenin güvenliği ile ilgili koordinasyon ve işbirliğine dayanmaktadır. Bugün, tüm dünyada özellikle Orta Asya ve Batı Asya’yı tedidt eden terörizm, radikalizm ve diğer sorunlarla karşı karşıyayız.

Ruhani şöyle devam etti: Bu zirvede gündeme getirilmesi gereken bir başka konu da ABD tek taraflılığı konusudur. Amerikalılar geçmişten beri boş hayallere kapılarak dünyada tek lider olduklarını düşünüyorlardı. Şu anda bile tüm dünya için karar verebileceklerini sanıyorlar.

Cumhurbaşkanı Ruhani “Daha güçlü, güvenli ve gelişmiş bir bölgeye sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bana göre bu hedef sadece diplomasi ve müzakere yoluyla gerçekleşebilir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.