Ruhani: Müzakere masasını kırmak marifet değil

  • 15 Ekim 2017
  • 1.026 kez görüntülendi.
Ruhani: Müzakere masasını kırmak marifet değil

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün yaptığı açıklamada, müzakere masasını kırmanın bir marifet olmadığını belirterek, küresel anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözümlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bugün Tahran’da İsviçre’nin yeni büyükelçisi Markus Leiter’i kabul ettiği görüşmede Cumhurbaşkanı Ruhani, Trump’ın sözlerine tepki göstererek, ABD’nin şimdiki devlet adamlarının tercih ettiği yolun yanlış ve sonuçsuz olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın nükleer faaliyetlerinin her daim barışçıl olduğunu ve Tahran’ın UAEA ile işbirliğine devam edeceğini vurguladı.

Ruhani, karşı tarafın nükleer anlaşma ile ilgili yükümlülüklerine bağlı kaldığı sürece, İran’ın bu anlaşmayı ihlal etmeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, AB’den bazı uluslararası barış ve işbirliğe zarar veren bazı ülkelerin yanlış hareketlerini önlemesini istedi.

İsviçre’nin yeni Tahran Büyükelçisi de bütün tarafların nükleer anlaşmaya uymaları gerektiğinin altını çizdi.

Ruhani bugün ayrıca Yunanistan’ın yeni Tahran Büyükelçisi Dimitri Alexandrakis’i kabul ettiği görüşmede, uluslararası anlaşmazlıkların diyalog ve işbirliğiyle çözümünün Avrupa ve Amerika başta olmak üzere küresel camianın lehine olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Norveç’in yeni Tahran Büyükelçisi Lars Nordurm’un güven mektubunu teslim aldığı görüşmede, nükleer anlaşmanın muhtelif bölgesel ve uluslararası meseleler konusunda müzakere yollarını açtığını, Norveç başta olmak üzere bütün AB ülkelerinin bu anlaşmanın korunmasında yapıcı rol ifa etmeleri gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.