Ruhani: Nükleer anlaşmanın zarar görmesi diplomasinin yenilgisi olur

  • 01 Şubat 2017
  • 930 kez görüntülendi.
Ruhani: Nükleer anlaşmanın zarar görmesi diplomasinin yenilgisi olur

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşmanın her hangi bir şekilde zarar görmesinin diplomasinin uluslararası arenada yenilgisine neden olacağını söyledi.

Ruhani, dün Tahran’da Fransa dışişleri bakanını kabulünde yaptığı açıklamada, ”uluslararası karmaşık meseleleri  görüşmeler yoluyla çözümlemenin mümkün olduğunu ama bütün ülkelerin onun korunması ve güçlendirilmesi için çaba göstermeleri gerektiğini  zira nükleer anlaşmanın her hangi bir şekilde  zarar görmesinin dünyaya tehlikeli bir mesajın verilmesine yol açacağını ve bunun da diplomasinin sorunları çözecek güçte olmadığı mesajı olacaktır” dedi.

İran cumhurbaşkanı, uluslararası atom enerjisi kurumunun da  teyit ettiği gibi İran’ın  nükleer anlaşmaya tam bağlı olduğunu ve anlaşmanın bütün taraflarının da nükleer anlaşmanın  bütün boyutlarıyla  yürürlüğü konusunda bağlı kalmaları ve bunun için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Ruhani, bölge ve dünyada terörizm meselesine de temasla, İran’ın terörizmin bir kurbanı ülke olarak bugün bölgede terörle mücadelede ilk safta yer aldığını ve Fransa’nın da  terörizmle mücadele ve bölgenin sebatının korunması sürecinde rol oynayabileceğini söyledi.

Öte yandan Fransa dışişleri bakanı Juan Mark Ayrault da, bütün herkesin nükleer anlaşmayı uluslararası bir kazanım olarak koruması gerektiğini belirterek, Avrupa Birliği’nin  nükleer anlaşmanın kazanımları konusunda ortak tutum içinde olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.