Ruhani: Nükleer anlaşmanın zarar görmesine izin verilmemeli

  • 20 Eylül 2017
  • 1.079 kez görüntülendi.
Ruhani: Nükleer anlaşmanın zarar görmesine izin verilmemeli

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak bilinen nükleer anlaşmanın bir ülkenin başına buyruk girişimiyle zarar görmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Ruhani, dün New York’ta Japonya başbakanı ile görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyetinin nükleer anlaşma konusunda taahhütlerini tam olarak yerine getirdiğini ve bunun ispatının da uluslararası atom enerjisi kurumunun  yayınladığı 8 raporda görüldüğünü söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, Japonya’nın nükleer anlaşmaya kesin desteğinin bölgenin barış ve istikrarın güçlenmesinde olumlu etkisinin olduğunu belirterek, ”İran nükleer anlaşmayı çiğneyen taraf olmayacaktır ve ümit ederim, diğer ülkeler de nükleer anlaşma karşısında taahhütlerini  yerine getirir” dedi.

İslami İran cumhurbaşkanı, ayrıca Asya’nın doğusunda istikrar ve güvenlik konusunun da son derece önemli olduğunu belirterek, İran’ın Kore yarımadasında güvenlik ve istikrar istediğini söyledi.

Japonya başbakanı da sözkonusu görüşmede, İran ile her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Japonya başbakanı, ayrıca ülkesinin nükleer anlaşma KOEP’e desteğini tekrarlarken, Japonya olarak  bütün taraflardan taahhütlerine bağlı kalmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.