Ruhani: Pakistan Mircave saldırganlarını bulmalı

  • 28 Nisan 2017
  • 1.099 kez görüntülendi.
Ruhani: Pakistan Mircave saldırganlarını bulmalı

İslami İran Cumhurbaşkanı dost ve komşu ülke Pakistan’ın sorumluluk içinde, Çarşamba akşamı İran sınır güvenlik güçlerine yönelik terör faillerini belirlemek için bir an önce çalışmaya koyulmasını istedi.

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran sınır güvenliğinden Mircave’de görevde olan cesur askerlere yönelik alçak saldırıda şehit olmaları ve yaralanmaları nedeni ile yayınladığı taziye mesajda, milli güvenlik yüksek konseyi ve dışişleri bakanlığından sonuca ulaşıncaya kadar ciddi çalışma yürütmelerini, böylece benzer alçakça olayların tekrarlanmamasına gayret etmelerini istedi.

Ruhani bu terör saldırının İranlıları derinden üzdüğünü de sözlerine ekledi.

Çarşamba akşam saatlerinde İran ve Pakistan sınırı sıfır noktada, İran’ın Sistan ve Beluçistan vilayeti Mircave bölgesinde sınır güvenlik güçlerinin devriye sırasında düzenlenen saldırıda 10 asker şehit oldu. Tekfirci “Ceyş-ul Zülm” terör örgütü terör saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Silahlı şer güçleri son yıllarda Pakistan topraklarından İran’ın Sistan Beluçistan vilayetine düzenlediği terör saldırılarda, İran İslam cumhuriyeti sınır güvenlik güçleri ve bazı vatandaşları şehit ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.