Ruhani: Politikamız, Tüm Ülkeler ile İlişki Kurmaktır!

  • 03 Aralık 2014
  • 824 kez görüntülendi.
Ruhani: Politikamız, Tüm Ülkeler ile İlişki Kurmaktır!
Dünyadaki dengelerin sürekli olarak değişmekte olduğuna dikkat çeken İran Cumhurbaşkanı, devlet politikasının tüm ülkeler ile ilişki kurmak olduğunu söyledi.
MHA’nın haberine göre dün Gülistan eyaletine giden ve eyaletin yatırım gelişimi oturumuna katılan İran Cumhurbaşkanı, Hasan Ruhani, ülkedeki özel sektör ekonomisine dikkat çekerek, “Kamu dışı ekonomi ve özel sektöre doğru yönelmeliyiz. Özel sektörün ekonomimizde faaliyet göstermesi, ülkenn gelişimi ve iş imkanı sağlayacaktır ve ayrıca ülkemizde yeni yatırımcıların çalışmaya başlamasına olanak sağlayacaktır. Ülkemizin birçok ilgi çeken özelliği var ve birçok yabancı yatırımcı, İran’da faaliyet göstermek için fırsat kolluyor” dedi.

Ruhani sözlerinn devamıda ise İran’ın dünya ülkeleri ile olan ilişkilerine dikkat çekerek, “Dünya ülkeleri ileolan ilişkilerimiz, gün geçtikçe daha da gelişliyor ve devletimizin asıl politikası, tüm dünya ülkeleri ile ilişki kurmaktır. Sorunlar yaşadığımız bazı ülkeler ile sorunlarımızı azaltmaya, ve iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz ülkeler ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bizler, İslam, İslami devrim ve değerlerimiz çerçevesinde ilişkiler kurmaya çaba gösteriyoruz” dedi.

Ülke içerisinde gelişebilen sorunlar ve görüş ayrılıkları hakkında ise Ruhani, “Bizler aynı ailenin üyeleri gibiyiz ve her ailede bazen sorunar ve görüş ayrılıkları çıkabilir. Karşı görüşlere ılımlı bir şekilde tepki göstermeliyiz ve sosal, politik, bölgesel ve küresel tahammülümüzü yükseltmeliyiz” ded

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.