Ruhani: Şehit aileleri İran milleti için eşsiz bir örnektir

  • 08 Aralık 2016
  • 1.220 kez görüntülendi.
Ruhani: Şehit aileleri İran milleti için eşsiz bir örnektir

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, aziz şehit ailelerini İran milleti için eşsiz örnek olarak nitelerken, onların herkes için büyük bir sabır ve fedakarlık dersi verdiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani,  dün akşam Tahran’da Sadıki şehitlerinin evine düzenlediği ziyaretinde yaptığı açıklamada, cephelerde  şehadet ve aşura kültürüyle  fedakarlıkta bulunan  bütün şehitlerin, ehlibeyte olan aşk ve cesaretleriyle,  zorunlu savaş döneminde İran İslam Cumhuriyeti nizamı ve topraklarını düşmanlara karşı savunduklarını ve kendilerini feda ettiklerini söyledi.

Şehitlerin Allah katındaki yüce makamına değinen Ruhani, şehitlerin ana ve babalarının rahmetli İmam Humeyni’yi inkılab, İslam ve İran’ın ihtiyacı sırasında hiç bir zaman yalnız bırakmadıklarını belirterek,  şehit ailelerinin  çok büyük fedakarlıklar yaptıklarını söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, İranlı gençlerin sorunlu savaş dönemindeki fedakarlıklarının hiç bir şekilde maddi dünyayla mukayese edilemeyeceğini söyledi.

Ruhani, bugün İran İslam Cumhuriyetinin izzetinin de, gerçekte  şehitler, gaziler ve onların ailelerinin fedakarlıklarına borçlu olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.