Ruhani: Şehitlerin kanlarına sahip çıkmak herkesin görevidir

  • 20 Kasım 2016
  • 1.014 kez görüntülendi.
Ruhani: Şehitlerin kanlarına sahip çıkmak herkesin görevidir

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, mukaddes savunma dönemi komutanlarından ve devrim muhafızı ordusu üst düzey müsteşarı ve Harem savunucusu şehit tuğgeneral Hüseyin Hemedani’nin fedakarlıklarını överek, ”şehitlerin kanlarını savunmak hepimizin asli görevidir” dedi.

Ruhani, Hüseyni Erbain eşiğinde dün gece şehit Hüseyin Hemedani’nin evini ziyaretinde yaptığı açıklamada, onun ailesiyle sohbet ederken, ”İran’ın bugün bağımsızlığı ve izzetinin şehitlerin ve gazilerin fedakarlıkları sayesindedir’ dedi.

İran cumhurbaşkanı, İranlı gönüllülerin fedakarlıkları, direnişleri ve mücadelelerinin İran’ın izzetine vesile olduğunu belirterek, İran’ın geleceğini düşmanlara ve kötülük yanlılarının komplolarına karşı koruyacak olanın da bu şehadet ve fedakarlık ruhunun olacağını söyledi.

İran cumhurbaşkanı, Harem savunucusu şehitlerinden Ammar Behmeni’nin ailesiyle de görüşmesinde, şehitlerin Allah indindeki makamlarına ve de onların ailelerinin sabırlarına işaretle; ”şehit ve gazi ailelerinin İran halkı üzerinde büyük haklarının olduğunu zira onların o şekilde eğitilmelerinin onlara şehit kazandırdığını” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.