Ruhani: Suriye’de uluslararası inceleme heyeti oluşturulmalıdır

  • 08 Nisan 2017
  • 1.008 kez görüntülendi.
Ruhani: Suriye’de uluslararası inceleme heyeti oluşturulmalıdır

İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen Direniş Ekonomisi Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin tüm uluslararası ilkelere ters işgalci bir tavırla Suriye’ye saldırdığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen Direniş Ekonomisi Toplantısı’nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin tüm uluslararası ilkelere ters işgalci bir tavırla Suriye’ye saldırdığına işaret ederek, sorunun daha açığa kavuşması için uluslararası çapta bir inceleme heyetinin oluşturulmasını talep etti.

Ruhani konuşmasında, “Tabi bu heyette kasıtlı kişilerle ABD’nin iş başına geçmesine izin vermemekle birlikte tarafsız ülkeler, olay yaratan kimyasal silahların nereden ve kimler aracılığıyla geldiğini incelemelidir, zira BM yetkililerinin açıklamalarına göre de Suriye’deki tüm kimyasal silahlar 2 yıl önce imha edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: Kendilerini dünyanın polisi ve lideri olarak tanımlayan ABD’liler, aynı zamanda hakimlik görevini de yerine getirip istedikleri şekilde uygulamaya geçtiler. Gece yarısı aniden Suriye’deki bir askeri üsse saldırarak, birkaç suçsuz insanı şehit düşürdüler.

Trump’ı eleştiren Ruhani, “Bağımsız bir ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal etmenin ne tür bir açıklaması var? ABD’de güce yükselen şahıs, teröristlerle mücadele etmek istediğini iddia ediyordu, ancak gerçekleştirdiği bu saldırıyla Suriye’deki tüm teröristleri sevindirdi. Bunları gerçekleştirmeniz için taraflarına yöneltilen tüm eleştirilere rağmen BM ve ABD Kongresi’nden bile izin almadan işgalci bir tavırla tüm küresel ilkeleri ihlal ettiniz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.