Ruhani: Tahran-Bağdat ilişkileri her açıdan gelişiyor

  • 23 Temmuz 2019
  • 1.786 kez görüntülendi.
Ruhani: Tahran-Bağdat ilişkileri her açıdan gelişiyor

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ve Irak arasında ilişkilerin her alanda gelişmekte olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, dün akşam Tahran’da Irak başbakanı ve beraberindeki üst düzey heyetiyle oturumda yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkilerinin her alanda gelişmekte olduğunu ve bu ilişkilerin çok önemli olduğunu belirterek, ”bölgenin güvenliği ve istikrarı için istenen gerekli şartlar hazırlanmadı ve iki ülke de bunun için işbirliğini geliştirecekler’ dedi.

İran’ın bölgede ve diğer yerlerde gerginlikten yana olmadığını ve asla savaşın ve çatışmanın başlatıcısı olmayacağını belirten Ruhani, ‘İran tarih boyunca, Fars körfezi, Hürmüz Boğazı ve Umman denizinde gemilerin serbest geçişi ve bu bölgenin güvenliğinin asıl koruyucusu olmuş ve olmaya da devam edecek’ dedi.

Dün öğleden sonra Tahran’a gelen Irak başbakanı Adil Abdulmehdi de, sözkonusu görüşme ve oturumun karşılıklı kardeşlik ve dostluk çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, İran’a ziyaretini, ikili ilişkiler için bir dönüm noktası olarak nitelerken, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların hayata geçmesinin hızlandırılması gereğine vurgu yaptı.

Irak başbakanı, bölgede bazı komplolara işaretle gerginliklerin artmasına temas ederek, Irak’ın asla İran’a yönelik yaptırımlarda yer almadığını ve almayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.