Ruhani: Terör örgütleri destekçilerini tanımak zor değil

  • 20 Aralık 2015
  • 858 kez görüntülendi.
Ruhani: Terör örgütleri destekçilerini tanımak zor değil

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Senato Başkanı Gerard Larcher ile görüşmesinde, “Terör örgütleri destekçilerini tanımak zor değildir” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Senato Başkanı Gerard Larcher ile bir araya geldiği görüşmede, yaptırımlar sonrası dönemde İran ve Fransa’nın farklı alanlarda işbirliği yapabileceğini ifade etti.

İran ve 5+1 Grubu arasında imzalanan anlaşmanın Paris-Tahran ilişkilerine yararlı olacağını söyleyen Ruhani, “Üst düzey Fransız heyetlerinin nükleer anlaşmadan sonra İran’a gelmesi iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni bir döneme girdiğini gösteriyor” dedi.

Nükleer anlaşmayla ilgili İran’ın bütün taahhütlerine bağlı kalacağını belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, “Kapsamlı Ortak Eylem Planı, en büyük uluslararası sorunların görüşme yoluyla çözülecebileceğini gösterdi” diye ekledi.

Fransa’da yaşanan terör eyleminden dolayı taziyelerini ileten Ruhani, bu saldırı faillerinin en erken zamanda cezaya çaptırılması gerektiğini vurguladı.

Terör örgütleri faaliyetleri yüzünden bütün bölgenin güvensiz bir hale geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, “El Kaide ve IŞİD gibi terör örgütleri bütün bölgeyi ele geçirmek istiyorlar. Hepimiz onların bu isteklerine karşı çıkmak için çaba harcamalıyız” ifadesini kullandı.

Petrol ve uyuşturucunun teröristlerin gelir kaynağı olduğunu belirten Ruhani, “Maalesef bazı ülkeler terör örgütlerine silah ve finansal destek veriyor. Tabii ki terör örgütleri destekçilerini tanımak o kadar da zor değildir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.