Ruhani: Umarım Astana müzakereleri Suriyeliler arasında gerçek müzakerelerin başlangıcı olur

  • 18 Ocak 2017
  • 965 kez görüntülendi.
Ruhani: Umarım Astana müzakereleri Suriyeliler arasında gerçek müzakerelerin başlangıcı olur

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Halep’in serbest bırakılması ve Ateşkes ilanını Suriye’de barış ve istikrar için önemli iki etken olduğunu ve Astana müzakerelerinin Suriyeliler arasında gerçek müzakerelerin başlangıcı olması temennisinde bulundu.

Tahran’da temaslarda bulunan Suriye Başbakanı İmad Hamis ile görüşen Ruhani, bu fırsattan teröristlerle mücadele için yararlanılması gerektiğini belirterek, ‘’Tüm Suriye dostlarının amacı o ülkeye barış ve istikrarın gelmesi ile birlikte halkın geleceği hakkında kolayca karar vermesidir’’ dedi.

Bölge düşmanlarının hiçbir zaman Suriye’de bu başarıların elde edilebileceğini düşünmediklerini söyleyen Ruhan,’’İran hükümeti, milleti ve Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney her zaman Suriye halkının yanında yer almıştır ve buna da devam edecektir zira Suriye halkı batıl yolunda olan teröristlerle mücadele etmekteler ve İslam ile Kuran’ın emri hakkı, batıl karşısında desteklemektir’’ dedi.

Teröristler ve destekçilerinin zafer kazandıkları takdirde bölge için tehlikeli ve belirsiz bir gelecek şekilleneceğini ifade eden Ruhani, ‘’İran ve Suriye İslam İnkılabı zaferinden bu yana dostane ilişkilere sahiplerdir ve biz buna devam edeceğiz’’ dedi.

İki ülke ilişkilerinin derin ve etkili olduğunu ifade eden Ruhani, iki ülke ilişkilerinin tüm alanlarda ilerlemesi için fırsatlar ve kapasitelerden yararlanma gereğini vurguladı.

Hamis de yaptığı açıklamada, ‘’Halep zaferi Suriye halkının direnişi, Suriye ordusunun fedakarlığı ve İran’ın Suriye’ye desteği sonucu olmuştur’’ dedi.

Suriye hükümeti ve halkının teröristler karşısında direnmeye azimli olduğunu vurgulayan Hamis, Suriye’ye barış ve istikrarın gelmesine ve Suriyeli guruplar arasındaki müzakerelerin başarısına yardımcı olacak tüm girişimlerin Suriye hükümeti tarafından desteklendiğini söyledi.

Hamis, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için İran’ın önemli ve etkili rolüne değinerek iki ülkenin tüm alanlarda stratejik ilişkilerinin gelişmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.