Ruhani ve Nijerya Cumhurbaşkanı arasında telefon görüşmesi

  • 16 Aralık 2015
  • 855 kez görüntülendi.
Ruhani ve Nijerya Cumhurbaşkanı arasında telefon görüşmesi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün Nijerya Cumhurbaşkanı’yla yaptığı telefon görüşmesinde başta Nijerya İslami Hareket Genel Sekreteri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin durumu olmak üzere Nijerya Ordusu’nun son saldırısında yaralıların durumunu sorarken, İslam dünyasının her zamankinden daha fazla huzura ve sorunların barışçıl yolla çözümüne ihtiyacı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Nijerya Ordusu’nun söz konusu son saldırısıyla ilgili gerçekleri araştırma grubunun oluşturulmasının gerekliliğine temas ederken, Nijerya hükümetinin şimdiki ortamda bütün zarar görenleri de dikkate alarak her tür huzursuzluğun önüne geçmek için kesin tutum sergilemesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, bugün bazılarının İslam ülkelerinde müslümanlar arasında ihtilaf ve fitne çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, bütün herkesin İslami değerlerin ve müslümanlar arasındaki vahdetin korunması için dikkat ve uyanıklığın arttırılması talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca İran’ın son olayda yaralanan kişilerin tedavilerinin yapılmasıyla ilgili sağlık ekibi gönderilmesi başta olmak üzere her türlü yardıma hazır olduğunun altını çizdi.

Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari de, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin İslam dünyası ve Nijerya’nın durumuyla ilgili hassasiyetini takdir ederken, Nijerya hükümetinin bu ülkenin müslümanların can güvenliklerinin korunmasına dair azim ve taahhüdüne bağlı kalacağını ve son yaşanan hadisenin de sebebi ve faillerinin ortaya çıkarılması konusunda titiz olacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.