Ruhani ve Zarif Türkiye’ye gidiyor

  • 30 Mart 2018
  • 1.268 kez görüntülendi.
Ruhani ve Zarif Türkiye’ye gidiyor

İran İslam Cumhuriyeti Ankara büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherianferd yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceklerini duyurdu.

İRNA’nın dün belirttiğine göre Taherianferd yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanının Suriye gelişmeleri ile ilgili Suçi toplantısının ikinci tur görüşmeleri için Ankara’ya gideceklerini belirtti.

Yapılacak 3’lü toplantı, İran, Rusya ve Türkiye yetkililerinin üst düzey uzmanlar, dışişleri bakanları ve devlet başkanları düzeylerinde gerçekleşecek.

Bu arada Türkiye basını dışişleri bakanları toplantısının 3 Nisan, devlet başkanları zirve toplantısının da 4 Nisan tarihlerinde gerçekleşeceğini duyurdular.

Bilindiği gibi Suriye ulusal diyalog toplantısı 29-30 Ocak 2017 tarihlerinde Rusya’nın Suçi kentinde düzenlendi. Suçi bildirisinde Suriye ordusunun anayasadaki görevlerini gerçekleştirmek için korunması gerektiğine yer verildi.

Bildiride ayrıca, BM gözetiminde ve BMGK 2254 sayılı kararı uyarınca Suriye krizinin siyasi çözüme ulaşması için anayasada reform yapılması hedefi ile  hükümet ve Suriyeli muhalefetten oluşan anayasa komitesinin kurulmasına vurgu yapıldı.

Suçi bildirisi ayrıca her türlü terörizm, bağnazlık, aşırıcılık ve dini etnikçiliği de kınayarak aktif bir şeklinde bu konuda mücadeleye vurgu yaptı.

Suriye krizi 2011 yılında, bölge dengelerini siyonist rejim lehine değiştirmek için Arabistan, Amerika ve müttefiklerinin desteğindeki teröristlerin geniş saldırısı ile başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.