Ruhani: Yabancı güçlerden bölge için hiçbir hayır yoktur

  • 15 Kasım 2017
  • 1.002 kez görüntülendi.
Ruhani: Yabancı güçlerden bölge için hiçbir hayır yoktur

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, yabancı güçlerin varlığının bölge halkının lehine olmadığını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Amerikan yetkililerinin bölgeye geldiği her defada, bölgenin bir köşesinde savaş ve gerilimi ateşinin tırmandığını belirterek, yabancı güçlerin müdahalesiyle Irak, Afganistan, Suriye ve Yemen’de büyük savaşların yaşandığını ifade etti.

Ruhani, masum Yemen halkının senelerdir hastalıklar, fakirlik ve bombalamalardan kaynaklanan sorunlar içinde olduğuna temasla, hangi gerekçeyle bir ülkenin masum Yemen halkını böylesine baskı yapıp, cinayetlerine devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, bu cinayetlere karşı BM’nin sessiz kalıp, hiçbir bağlayıcı karar almazken Batılı ülkelerin de bu tür cinayetlere arka çıktığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani sözlerinin devamında Lübnan gibi bağımsız bir ülkenin işlerine açıktan müdahale yapıp, başbakanından istifa etmeye zorlayıp, yerine başka bir ismi açıklamanın tarihte benzerine az rastlanır bir olay olarak niteledi, müdahalecilere ise şöyle seslendi: “Siz kim oluyorsunuz ve hangi güce dayalı böyle şeyler yapıyorsunuz, paranın nereye kadar işe yarayabileceğini düşünüyorsunuz.”

Cumhurbaşkanı ayrıca, bölgede bir ülkenin Siyonist rejime Lübnan halkını bombalaması için yalvarışta bulunmasının utanç verici olduğunu kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, İran İslam Cumhuriyeti’nin mazlumların hamisi olduğu ve olmaya devam edeceğini, İran’ın masum insanlar ve Müslümanlar’a teröristlerin saldırısına karşı duyarsız kalmayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.