Ruhani’den dünyada barış vurgusu

  • 20 Temmuz 2016
  • 777 kez görüntülendi.
Ruhani’den dünyada barış vurgusu

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, sürdürülebilir barışın tesisi için küresel işbirliğinin şart olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani bugün 2016 Dünya Belediye Başkanları ve Şuralar Forumu’nun ilk toplantısında yaptığı konuşmada, şiddet, terörizm ve radikalizme son vermek için tek yolun hoşgörüyü attırmak, kültürlere karşılıklı saygı göstermek ve muhtelif toplumların kültür ve yaşam tarzı açısından birbirlerine yakınlaşması olduğunu belirtti.

Ruhani, dünya kentlerinin birbiriyle ilişkisinin milletler ve devletler arasında duygusal, kültürel, ekonomik, toplumsal, bilimsel ve yönetimsel bağları daha da güçlendirebileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca köy ve kent meclislerinin kurulmasını İran’ın İslami ve dini demokrasi yolunda oldukça büyük ve önemli adım olarak niteleyip, bugün şuraların İslami İran’ın idaresi ve kalkınması için daha iyi bir yol olabileceğini kaydetti.

Ruhani, şuraların İran ve dünyada halk arasında özel bir konuma sahip olduğunu hatırlatarak, şuralar düşüncesinin İran’da İslami, dini, Kurani inançlar, Peygamber Efendimizin –saa- ve Masumların siretinden kaynaklandığını vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı nükleer anlaşmaya da dikkat çekerek, nükleer anlaşmanın ardından İslami İran ile diğer ülkeler arasında ekonomi, sosyoloji, kültür ve bilim açısından irtibatın daha kolay ve yakın hale geldiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.