Ruhani’den Rehbere Mektup: Hükümet düşmanın nüfuzuna izin vermeyecektir

  • 18 Ocak 2016
  • 941 kez görüntülendi.
Ruhani’den Rehbere Mektup: Hükümet düşmanın nüfuzuna izin vermeyecektir

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İnkılap Rehberi’ne bir mektup yazarak, düşmanın suistimal ve nüfuzuna hükümetin izin vermeyeceğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın yürürlüğe girmesi yönünde Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei’ye bir mektup yazarak, nükleer, siyaset,  hukuk ve ekonomi alanlarında İran’ın elde ettiği kazanımları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin İnkılap Rehberi’ne yazdığı mektubun satır başları şöyle:

İran halkının barışçıl nükleer faaliyetlerindeki doğal haklarına yönelik strajik talepleri gerçekleşti ve ülkemizin nükleer programı ticari-sanayi nitelikte olmak üzere dünya tarafından tanındı.

İran nükleer programının en hassas ve en önemli yönü olan zenginleştirme daha geliştirilmiş bir çizgide devam edecek ve bir kapsamlı program çerçevesinde İran dünyanın nükleer yakıt üreten ülkeleri arasında yer alacaktır.

Erak Ağır Su Reaktörü uluslararası bir işbirliği çerçevesinde modern ve gelişmiş ve yüksek düzey uluslararası standartlara sahip bir araştırma reaktörüne döüştürülecektir.

İran’a 200 tonu aşkın sarı kek ithal etmekle srtatejik uranyum rezervlerinde İslam İnkılabı’ndan sonra büyük bir artış yaşanacaktır.

Zenginleştirilmiş uranyum ve üretilen ağır su satışıyla İran İslam Cumhuriyeti bu hassas maddeleri ihraç eden sayılı ülkeler arasına girdi.

Barışçıl nükleer programı vasıtasıyla nükleer santral tesisi, araştırma reaktörleri, yakıt üretimi, nükleer tıp ve… gibi alanlarda uluslararası işbirliğinde bir dönem başladı.

BM’nin İran’a karşı onayladığı 7 kararname kaldırıldı. Şu an sadece 2231 sayılı kararname kaldı. Bu kararname de 10 yılın ardından kaldırılacaktır.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun Yönetim Kurulu’nda oanylanan 12 kararname ve 5 karar kaldırıldı.

Farklı alanlarda İran’a karşı uygulanan yaptırımlar kaldırıldı.

Yaptırımlar nedeniyle bloke edilmiş İran malları serbest bırakıldı.

Bunlardan daha önemlisi de İran İslam Cumhuriyeti’nin aydınlık yüzünü karartmak için düşmanların sarfettiği çaba boşa çıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.